duurzame houten vloer

Een duurzame keuze

Par-ky heeft een hart voor hout. Daarom zijn we zuinig met deze kostbare, natuurlijke grondstof en benutten we dit materiaal optimaal door er fijne plakjes van te snijden in plaats van dikke massieve planken waarbij het hout grotendeels onderbenut wordt. Al het gebruikte hout halen we bovendien uit duurzaam beheerde bossen.

Bijna één derde van de energie die we nodig hebben voor de productie van onze vloeren, halen we uit zonnepanelen. We plaatsten het afgelopen jaar ook 2 windmolens die ons extra duurzame energie opleveren. Verder beperken we ook ons afval door zaagsel en schilfers op te vangen en die als verwarmingsbrandstof te gebruiken in de koudere maanden. Minder afval, minder brandstof, minder uitstoot. En er is nog meer groen nieuws: we streven ernaar tegen 2017 volledig CO2-neutraal te kunnen produceren!

als een parketvloer

Echt hout

Elke Par-ky plank is afgewerkt met een toplaag dun hout. Daardoor zien onze vloeren eruit als een massieve parketvloer. Bij Par-ky vind je dus, net als in de natuur, geen twee planken die identiek zijn. Bovendien voelt het hout ook aangenaam warm aan.

zoals een laminaatvloer

Eenvoudige Plaatsing

Zonder laminaat in huis te halen, geniet je met Par-ky wel van alle praktische voordelen dat een laminaatvloer je biedt. Zo zijn onze vloeren makkelijk te onderhouden en voorzien van het handige UNICLIC®-SYSTEEM voor een snelle en eenvoudige plaatsing.

sterker dan parketvloer

Sterker dan een massieve parketvloer

Een Par-ky vloer is niet alleen stevig, maar ook buitengewoon bestand tegen indrukken. De stevigheid van elke plank is te danken aan de ULTRASTERKE HOGE-DENSITEITPLAAT (High Density Fibreboard, kortweg HDF). De daarop gelijmde houten toplaag is afgewerkt met maar liefst ACHT DIKKE VERNISLAGEN. Dankzij deze opbouw zijn onze vloeren uitzonderlijk goed bestand tegen indrukken en stabieler dan een massieve parketvloer.

hygiënische fineer parketvloer

Hygiënisch

De V-groefjes van de houten vloer zijn dankzij het Aqua Sealing Complete systeem ingekleurd en afgelakt en daardoor beschermd tegen vocht.

De V-groef is ook voorzien van een "Ultrafresh" antibacteriële bescherming. Die zorgt ervoor dat bacteriën er zich niet in gaan nestelen. Zo blijft je vloer niet alleen netjes, maar ook hygiënisch.

luchtkwaliteit top dankzij houten vloer van PAR-KY

Ons fineerparket garandeert een gezonde luchtkwaliteit

Je leest het goed: waar een houten vloer van PAR-KY ligt, is de kwaliteit van de lucht beter. Dat is zwart op wit bewezen. De oorzaak? Om onze planken af te werken, gebruiken we enkel waterbeitsen, lijmen zonder VOS (Vluchtige Organische Stoffen) en lak met een minimum aan schadelijke solventen. De HDF-laag (High Density Fibreboard) in het midden van onze planken is van de beste kwaliteit. Daardoor halen onze vloeren het kwaliteitslabel A, en enkele collecties zelfs een A+

zoals een massief houten vloer

Stil loopgeluid

De collecties met een + zijn voorzien van een kurklaag van 2 mm. Dit zorgt voor een stiller loopgeluid zoals bij een massief houten vloer.

garantie op houten vloeren van PAR-KY

Wat is Brushed (geborsteld) ?
Wat is Sealed (vlak) ?

Een brushed afwerking accentueert de natuurlijke structuur van de houten vloer. Daarenboven worden deze vloeren mat afgelakt waardoor het de natuurlijke houtuitstraling bewaart.

Bij een vlakke afwerking vullen we de houtporiën met een vernis. Zo bekom je een uitermate sterke beschermlaag op het natuurlijke hout, die je vloer bestand maakt tegen vocht en vuil. Deze sealed vloeren worden satijn afgelakt waardoor de houtsoorten een mooie glans krijgen.

dubbel sterke houten vloer

Dubbele sterkte

8 UV-uitgeharde laklagen maken van Par-ky een ultrasterke vloer en beschermen de houten vloer tegen vocht en vuil.

Het geheim van onze sterke vloeren schuilt in het DSI-systeem. DSI staat voor Double Sided Impregnation. Tijdens het persprocedé wordt de lijm onderaan de plank zo ver mogelijk in het hout geperst tot het verzadigd is. Bij het lakken van de toplaag absorbeert het hout ook nog een deel vernis, die zo in aanraking komt met de lijm. Op die manier is het hout volledig verzadigd en wordt het tijdens het uitharden extra sterk.

fineer parketvloer en vloerverwarming

Perfect geschikt voor vloerverwarming

Al onze fineer parketvloeren laten de warmte sneller door dan een massieve parketvloer. Dat maakt ze buitengewoon geschikt om te installeren op vloerverwarming. Onze handige installatietips vind je op www.par-ky.com/be/downloads.