Installatieset

Installatieset

Par-ky plaatsen is echt eenvoudig. Met onze installatieset heb je alle nodige gereedschap om je fineerparketvloer snel en zonder schade te plaatsen: afstandshoudertjes om de uitzettingsvoeg te respecteren, een stootblokje en een slagijzer.

KwaliteitsondervloerStandaard ondervloerOndervloer met aluminiumDampfolie
vergrotenvolgendeafspelenpausevolgende

Welke ondervloer kiezen?

Omdat goed begonnen half gewonnen is, moet je een fineerparketvloer onderaan beschermen tegen vocht. Dat doe je door een vochtscherm te plaatsen als ondervloer. Zo weet je zeker dat je lang van je fineerparketvloer zal genieten.

Dampfolie
Gebruik Par-ky dampfolie (150 micron) bij vloeren met een geïntegreerde kurklaag. Om te vermijden dat vocht uit de ondergrond de vloer beschadigt, kleef je de randen met Par-ky watervaste tape aan elkaar vast.

 • 25 m² per pak
 • Te gebruiken bij Deluxe+, Royal+ en Twist+

Een GELUIDSDEMPENDE oplossing
Par-ky ondervloer met aluminium (3,6 mm) dempt het reflectiegeluid en werkt kleine oneffenheden uit de ondervloer weg. Altijd met de aluminiumzijde naar boven plaatsen en de randen goed dicht kleven met Par-ky watervaste tape. Zo vermijd je dat vocht uit de ondergrond de vloer beschadigt.

 • Rol van 15,07 m²
 • Te gebruiken bij Pro, Lounge, Classic, Elegant

Een STANDAARD oplossing
De standaard ondervloer (2mm) bestaat uit foam en plastiek. De geïntegreerde plastiek voorkomt dat het vocht uit de ondergrond de vloer beschadigt. We raden aan om de stroken aan elkaar te kleven met Par-ky watervaste tape.

 • Rol van 50 m² of 20 m²
 • Te gebruiken bij Pro, Lounge, classic, elegant
Watervaste tapeWatervaste tape
vergrotenvolgendeafspelenpausevolgende

Watervaste tape

Het is noodzakelijk om de vloer af te schermen van opstijgend vocht. Om onze kwaliteitsondervloeren aan elkaar te kleven, raden we ten sterkste aan de geteste watervaste tape van Par-ky te gebruiken. Enkel op die manier bescherm je de onderkant van de vloer tegen vocht.

Originele hoogte 80 mmIngekort tot hoogte 60 mmIngekort tot hoogte 25 mm
vergrotenvolgendeafspelenpausevolgende

1 plint, 3 hoogtes

De kroon op het werk: eens je Par-ky vloer er ligt, zorg je voor de finishing touch met een bijpassende houten plint. Onze trendy plinten zijn 8 cm hoog, maar je kan ze net zo goed in een handomdraai inkorten tot 6 of zelfs 2,5 cm hoogte. Gebruik de meegeleverde snijder en baseer je op de inkepingen om de plinten tot op de gewenste hoogte te brengen. Zo kan je alle kanten op.

Afmetingen Plinten: 2150 x 80 x 14 mm (85 x 3 1⁄8 x 3⁄5 inch)

1. Eindprofiel2. Aanpassingsprofiel3. Overgangsprofiel
vergrotenvolgendeafspelenpausevolgende

Houtprofiel (huishoudelijk gebruik)

1 profiel, 3 toepassingsmogelijkheden

Wat je als doe-het-zelver zeker zal appreciëren is ons 3-in-1 profiel, dat verkrijgbaar is in de 21 Par-ky designs. Bijzonder handig als:

 1. eindprofiel (naadloze, horizontale afwerking)
 2. aanpassingsprofiel (voor een overbrugging naar een lagere vloer)
 3. overgangsprofiel (uitzettingsprofiel).

Afmetingen Profiel: 2150 x 47 x 11 mm (85 x 1 7⁄8 x 2⁄5 inch)

OvergangsprofielOvergangsprofielEindprofiel
vergrotenvolgendeafspelenpausevolgende

Aluminium profielen (intensief gebruik)

2 profielen

Voor iedere eiken referentie heeft Par-ky aluminium profielen ontwikkeld. Deze profielen zijn veel sterker dan de houten variant en worden daarom aangeraden bij intensief gebruik.

Afmetingen profiel:

 • Overgangsprofiel 900 x 38 mm
 • Eindprofiel 2700 x 30 mm
Schilderplinten

Schilderplinten

Nieuw in ons assortiment zijn de witte schilderplinten die een strakke, moderne look geven. Het is bovendien ook mogelijk om de plint mee te schilderen

Afmetingen schilderplinten: 2250 x 69 x 12 mm